JBN versoepeld regels mbt IJF goedgekeurde pakken

25-06-2014 15:41

adidas judogi IJF

 

Hoewel de JBN nog altijd een afwijkend standpunt inneemt t.o.v. andere landen zijn de voorschriften voor het nieuwe seizoen versoepeld.

De meeste andere landen geven hun judoka's op nationaal niveau de vrijheid elk gewest judopak te dragen en hoeft het niet IJF-approved te zijn. Uiteraard moet het pak qua model en pasvorm wel correct ijn.

Onderstaand de (nieuwe) richtlijnen van de JBN:

Kledingvoorschriften:


IJF goedgekeurd judopak en naamembleem


Bij de volgende wedstrijdactiviteiten is per 1 januari 2013 het dragen van een officieel IJF
goedgekeurd judopak (blauw en wit), in combinatie met een officieel IJF naamembleem (my backnumber), verplicht:

 

  • Nationaal Kwalificatie Toernooi (NKT)
  • Nederlandse Kampioenschappen senioren
  • Nationale Judo League senioren (hoofdklasse)

 

Bij de Nederlandse Kampioenschappen -21 en de Nederlandse Kampioenschappen -18 het dringend advies om een officieel IJF goedgekeurd judopak (blauw en wit) te dragen. Het dragen van een officieel IJF naamembleem (my backnumber) blijft verplicht.


Regelgeving omtrent judogi in Nederland


Als onderdeel van de laatste reglementswijzigingen vanuit de Internationale Judo Federatie (IJF) is, op een tweetal punten, ook nieuwe regelgeving omtrent de judogi geformuleerd. Bovendien heeft de IJF aangegeven dat er beging 2015 geheel nieuwe regelgeving omtrent de eisen aan het judopak van kracht worden. Pas nadat dit bekend is gemaakt kan de JBN hierop anticiperen.


In afwachting van de reeds aangekondigde IJF regelgeving is besloten in Nederland geen controle uit te voeren op de tweetal punten die per 1 januari 2014 zijn gewijzigd, te weten:

 

  • de mouwen van de judogi dienen de hele arm te bedekken, inclusief de pols, bij de controle van de judogi (gestrekte armen naar voren);

 

  • de afstand tussen de bovenkant van het borstbeen en het kruispunt van de jas (revers) moet, verticaal gezien, minder dan 10 cm zijn.

 

Op bovenstaande regels wordt dus tot en met wedstrijdseizoen 2014-2015 in Nederland geen controle uitgevoerd.


Reclame op judogi tijdens NK’s


Voor de regelgeving met betrekking tot de toegestane reclameafbeeldingen wordt verwezen naar de richtlijnen in het Bondsvademecum (Hoofdstuk 4.09). Zie site JBN.

 

In het kort:

 

  • De nieuwe IJF-goedgekeurde (IJF-approval) pakken hebben de internationals pas vanaf 1 april 2015 (!) nodig. Voor de liefhebber kunnen we ze al vanaf medio augustus aanbieden. Voor die tijd is het huidige IJF-approved pak dus nog goed!

 

  • Verplicht zijn deze pakken bij de door de EJU en IJF georganiseerde wedstrijden en kampioenschappen. Let op: niet alle door de JBN aangewezen selectietoernooien -18 en -21 worden georganiseerd door de EJU/IJF. Informeer bij de organisatie of ze IJF-approved pakken verplicht stellen.

 

  • Indien je reclame op je judopakken aangebracht wenst te hebben dan kunnen wij dat voor u regelen. Hou er rekening mee dat in het buitenland de reglementen strenger zijn dan in Nederland!

 

IJF

adidas judo

Geplaatst in Nieuws door

Peter Wetzer


Merken


Stedyx
Rhinoc Sport
Starpro
Adidas
JC
Arawaza
Nihon
TatamiX
Agglorex
JudoInside.com
Dragon Do

Personal - Passion - Perfection
Groot assortiment (vecht)sporten!
Ruim 5000 producten op voorraad!
Vezending door heel Europa!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring