JBN gaat I.J.F.-goedgekeurde pakken verplichten

Judo Bond Nederland gaat I.J.F.-goedgekeurde judopakken verplichten

 

 

Tot onze verrassing gaat de Judo Bond Nederland met ingang van 2013 judoka’s verplichten bij vrijwel alle Nederlandse kampioenschappen een I.J.F.-goedgekeurd pak te dragen.

Sinds 2011 bestaat deze verplichting al voor evenementen van de E.J.U. en I.J.F. zijnde European Cups, World Cups, Grand Prix, Grand Slam, Europese Kampioenschappen, Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen.

Dit staat op de site van de bond:

IJF goedgekeurd judopak en naamembleem
Bij de volgende wedstrijdactiviteiten is per 1 januari 2013 het dragen van een officieel IJF
goedgekeurd judopak (blauw en wit), in combinatie met een officieel IJF naamembleem (my
backnumber), verplicht:
• Nationaal Kwalificatie Toernooi (NKT)
• Nederlandse Kampioenschappen senioren
• Nederlandse Kampioenschappen -20
• Nederlandse Kampioenschappen -17
• Nationale Judo League senioren

HIER kunt u het ook nalezen (download PDF).

Nihon Sport Nederland heeft maarliefst drie I.J.F.-goedgekeurde merken in zijn assortiment; adidas, Mizuno en SFJAM – Noris.

Dat deze maatregel voor veel judoka’s en ouders extra kosten met zich meebrengt realiseren wij ons terdege. Daarom zijn we jaren terug al samenwerkingsverbanden aangegaan met diverse Olympische Steunpunten.

We zijn partner/supplier van:

 

   

 

Sporters met een topsport- of andersoortige (talenten)status bij een van deze Steunpunten kunnen aanspraak maken op speciale prijzen voor ons gehele assortiment. Onze wijze om breed de wedstrijdsport, daar waar we kunnen, te ondersteunen.

Stuur een e-mail naar contact@nihonsport.nl en laat ons weten waar uw belangstelling naar uitgaat. Wij sturen u dan, geheel vrijblijvend, een aanbieding. Vermeld in uw e-mail ook de naam van de sporter en status.

Sporters van de andere Olympische Steunpunten die nu buiten de boot dreigen te vallen kunnen ook gebruik maken van deze speciale aanbieding evenals judoka’s die trainen bij en/of onderdeel uitmaken van een JTS (Judo Topsport Steunpunt) zoals de J.B.N. die heeft in Haarlem, Rotterdam, Heerenveen en Eindhoven.

 

“If you want to be a champion you have to look like a champion!. Met adidas. Mizuno en SFJAM – Norishebben we, mondiaal gezien, de allerbeste en meest populaire merken in ons assortiment. Pakken met een perfecte pasvorm en van uitstekende kwaliteit. Judopakken die lekker zitten, mooi gedesigned zijn en die een lange levensduur hebben!

De I.J.F.-verplichting houdt in dat het complete pak en de (zwarte) judoband I.J.F.-approved zijn. Dat betekent een I.J.F.-approved badge op de jas, broek en (zwarte) band!

De meeste huidige I.J.F.-approved merken waren dat voor 2011 ook al en hun pakken hadden dus al I.J.F.-approved badges op hun jas zitten. Let op: deze oudere versies vallen niet onder de nieuwe regeling en deze pakken zijn (ook) niet toegestaan.De huidige badge heeft een donker blauw kader en is optisch te ‘lezen’ door controleurs.

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht