JBN versoepeld regels mbt IJF goedgekeurde pakken

adidas judogi IJF

 

Hoewel de JBN nog altijd een afwijkend standpunt inneemt t.o.v. andere landen zijn de voorschriften voor het nieuwe seizoen versoepeld.

De meeste andere landen geven hun judoka’s op nationaal niveau de vrijheid elk gewest judopak te dragen en hoeft het niet IJF-approved te zijn. Uiteraard moet het pak qua model en pasvorm wel correct ijn.

Onderstaand de (nieuwe) richtlijnen van de JBN:

Kledingvoorschriften:

IJF goedgekeurd judopak en naamembleem

Bij de volgende wedstrijdactiviteiten is per 1 januari 2013 het dragen van een officieel IJF
goedgekeurd judopak (blauw en wit), in combinatie met een officieel IJF naamembleem (my backnumber), verplicht:

 

 

Bij de Nederlandse Kampioenschappen -21 en de Nederlandse Kampioenschappen -18 het dringend advies om een officieel IJF goedgekeurd judopak (blauw en wit) te dragen. Het dragen van een officieel IJF naamembleem (my backnumber) blijft verplicht.

Regelgeving omtrent judogi in Nederland

Als onderdeel van de laatste reglementswijzigingen vanuit de Internationale Judo Federatie (IJF) is, op een tweetal punten, ook nieuwe regelgeving omtrent de judogi geformuleerd. Bovendien heeft de IJF aangegeven dat er beging 2015 geheel nieuwe regelgeving omtrent de eisen aan het judopak van kracht worden. Pas nadat dit bekend is gemaakt kan de JBN hierop anticiperen.

In afwachting van de reeds aangekondigde IJF regelgeving is besloten in Nederland geen controle uit te voeren op de tweetal punten die per 1 januari 2014 zijn gewijzigd, te weten:

 

 

 

Op bovenstaande regels wordt dus tot en met wedstrijdseizoen 2014-2015 in Nederland geen controle uitgevoerd.

Reclame op judogi tijdens NK’s

Voor de regelgeving met betrekking tot de toegestane reclameafbeeldingen wordt verwezen naar de richtlijnen in het Bondsvademecum (Hoofdstuk 4.09). Zie site JBN.

 

In het kort:

 

 

 

 

IJF

adidas judo

Terug naar nieuwsoverzicht