Lisa Wu wint “Jan Wetzer Stimuleringsprijs”

Helmond,- De Utrechtse karateka Lisa Wu (Karate team Utrecht) heeft de “Jan Wetzer Stimuleringsprijs” voor individuele sporters gewonnen. Deze landelijke prijs wordt jaarlijks toegekend door Nihon Sport Nederland; het bedrijf waar de in 2013 overleden Jan Wetzer directeur was. Deze keer viel de keuze op de 15 jarige Lisa Wu die karate op hoog niveau beoefent en zowel actief is met kumite als kata.

 

NOMINATIE

 

Een oom van Lisa nomineerde haar en zijn nominatie spreekt al bijna voor zich:

Lisa is 15 jaar en traint al 8 jaar met veel plezier bij Karate Team Utrecht.
Lisa is een allround karateka met veel doorzettingsvermogen en discipline.

Zij is actief bij twee Nationale selecties van de Karate Do Bond Nederland: kata en kumite. Dit is uniek!
Bij de Nederlandse kampioenschappen afgelopen november behaalde zij voor ieder onderdeel een podiumplaats.

Naast de 15-20 trainingsuren, de toernooien (zowel nationaal als internationaal), assisteert Lisa ook nog haar trainer Lindsey Weerdenburg bij een aantal karate lessen. Daarnaast treedt ze af en toe op als vrijwilliger bij KBN Vanentoernooien.

Lisa zit in de vierde klas van het VWO op het Leidsche Rijn College waar ze een LOOT status heeft. Zo kan ze sport en school goed combineren.

Op 15 december j.l. heeft ze een mijlpaal bereikt; Lisa behaalt de eerste dan graad bij de KBN.

Lisa laat zien dat karate niet alleen draait om prestatie, maar ook om plezier en leerervaring! Ze hoopt karate nog vele jaren te mogen beoefenen.

Het zou fantastisch zijn als haar toewijding voor karate wordt bekroond met de Jan Wetzer Stimuleringsprijs!

Lisa is al een tijdje aan het sparen voor het prachtige Black Diamond kata pak. Met deze prijs gaat het een stuk sneller

 

TOEKENNING

 

Dat Black Daimond kata pak van Arawaza komt er op korte termijn; dat is zeker. Afgelopen week was Lisa samen met haar ouders en trainster Lindsey Weerdenburg te gast bij Nihon Sport in Helmond.

 

“Bij de toekenning gaat het niet altijd en alleen om de prestaties.” Zegt Bertie Wetzer “Uit de nominatie blijkt ook duidelijk dat Lisa bijzonder gepassioneerd is en ook klaar staat voor anderen” “Ter nagedachtenis aan mijn zoon Jan willen we sporters graag belonen met deze Stimuleringsprijs; waarmee de sporters een budget krijgt van 500 euro te besteden bij Nihon Sport.” Tijdens de uitreiking in Helmond bleek wel hoe gepassioneerd, toegewijd en perfectionistisch Lisa is. “Complimenten voor je inzet op en buiten de mat en ik hoop dat je al je dromen in en buiten de sport weet te verwezenlijken” sloot Bertie Wetzer de uitreiking af.

 

Foto: van links naar rechts Lindsey Weerdenburg, Lisa Wu en Bertie Wetzer

Terug naar nieuwsoverzicht