Tim Helmons wint landelijke “Jan Wetzer Stimuleringsprijs”

Tim Helmons Jan Wetzer Stimuleringsprijs
Bertie Wetzer en Tim Helmond
 
Helmond, – Tim Helmons uit Oud Gastel heeft de landelijke “Jan Wetzer Stimuleringsprijs” gewonnen.
De prijs houdt in dat Tim voor 500 euro aan sportkleding en accessoires kan uitzoeken op de Internetsite van Nihon Sport Nederland.
“Dat worden spullen van Arawaza” zegt Tim trots. “Vanaf het begin wil ik eigenlijk alleen maar sporten in de karatepakken en protectie van Arawaza. Dat zijn de allerbesten. Voor mij geen ander merk!”
Tim behoort al tot de Nederlandse top van het jeugdkarate van de Karate-Do Bond Nederland. De karateka die begon bij Karate-Do San in Roosendaal traint sinds twee jaar bij Unity’99 in Rotterdam. “Ik bleek talent te hebben en mocht gaan trainen met betere trainingsmaatjes. Bij Unity’99 gaat dat perfect.”
Dat Tim talent heeft bleek afgelopen jaar toen hij tijdens de Europese kampioenschappen WIKF in het Portugese Braga de Europese titel op zijn naam schreef. Voor dit jaar kijkt hij al voorzichtig naar het komende Wereldkampioenschap WIKF.
Bertie Wetzer, die de prijs symbolisch uitreikte aan Tim, was erg enthousiast over de motivatie die Tim opgaf voor de Jan Wetzer Stimuleringsprijs. “Het ging Tim niet alleen om de sportieve prestaties. Niet alleen winnen en verliezen. Ook de mentale aspecten van de karatesport wist Tim goed te verwoorden. Karate heeft Tim persoonlijk laten groeien van een kind dat vroeger gepest werd tot een Europees jeugdkampioen. Schitterend!”
Terug naar nieuwsoverzicht