Wat is sublimatie?

Sublimatie is een techniek die wordt gebruikt bij het ontwerpen en produceren van gepersonaliseerde sportkleding. Bij ‘Ontwerp Sportkleding’ zijn we gespecialiseerd in het creëren van sportkleding die door sublimatie wordt gepersonaliseerd.

Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat het creatieve ontwerp van hun sportkleding in de loop der tijd dezelfde kwaliteit en helderheid behoudt als op de eerste dag. Dit wordt mogelijk gemaakt door de sublimatietechniek.

Als we het hebben over stoffen voor sportkleding, is het belangrijk om te weten dat het minimale percentage polyester dat in de stof moet zitten minstens 60% moet zijn, waarbij 100% polyester ideaal (en meestal gebruikelijk) is.

Dankzij de eigenschappen van polyester is het het beste materiaal om inkt te absorberen, in tegenstelling tot katoen, dat inkt niet aan zijn vezels hecht. Hierdoor is sublimatie perfect geschikt voor het creëren van uitstekende gepersonaliseerde sportkleding.

In vergelijking met andere methoden voor textielbedrukking, zoals vinyl en zeefdruk, belemmert sublimatie de luchtstroom niet en behoudt het de ademende eigenschappen van de stof. Daarom behouden onze gepersonaliseerde sportkledingstukken de belangrijke eigenschappen die essentieel zijn voor comfort en welzijn.

We zijn er zeker van dat je nu meer vertrouwd bent met het concept van sublimatie. Kies voor ‘Ontwerp Sportkleding’ en geniet van hoogwaardige, duurzame sportkleding die met deze innovatieve techniek is gemaakt.

 

“Personal, Passion & Perfection”

Terug naar nieuwsoverzicht