Maatvoering (kick)bokshandschoenen

Maatvoering (kick)bokshandschoenen

De maatvoering van (kick)bokshandschoenen

Bokshandschoenen; ze zijn er in tal van uitvoeringen, materialen en maten. Onderstaand proberen we je nadere tekst en uitleg te geven. Het is een richtlijn aangezien ‘maatvoering’ erg persoonlijk is. Twijfel je; neem dan contact op met je trainer of mail ons! We helpen je dolgraag om de juiste keuze te maken!

Maten

De maten bij bokshandschoenen worden uitgedrukt in OZ (ounces). Om héél exact te zijn, 1 ounce is 28.3495231 gram. Er zijn al bokshandschoenen in de handel vanaf 2 OZ en het loopt op tot 20 OZ. Feitelijk geeft het uitsluitend het gewicht van de handschoen weer, maar met het zwaarder worden van de handschoen wordt deze ook groter qua pasvorm. Hoewel het gewicht hetzelfde kan zijn is er tussen de diverse merken toch nog altijd een verschil van pasvorm. Het ene merk zal ruimer/strakker zitten dan het andere.

Kinderbokshandschoenen

Kindermaten lopen van 4 tot 8 OZ.
4 tot 6 jaar (-25 Kg) zal meestal trainen met 4 OZ
6 tot 8 jaar (± 25 – 35 Kg) 6 OZ
8 tot 12 jaar (35 – 45 Kg) 8 OZ
12 tot 14 jaar (45 – 55 Kg) 10 OZ
12 tot 14 jaar (55 – 65 Kg) 12 OZ

Maatvoering (kick)bokshandschoenen
Maatvoering (kick)bokshandschoenen

Handschoenen voor volwassenen

Voor vrouwen is de keuze 10 of 12 OZ afhankelijk van het formaat van de hand. De grens van 10 naar 12 OZ ligt meestal bij een lichaamsgewicht van 55 Kg. Ben je zwaarder dan is de keuze 12 OZ.
Mannen met kleinere handen kiezen voor 12 OZ
Mannen met een gemiddeld postuur kiezen 14 OZ (tot ± 85 Kg)
Grotere mannen kiezen 16 OZ handschoenen.
Mannen die zwaarder dan 95 a 100 Kg wegen kunnen i.p.v. 16 OZ kiezen voor 18 OZ handschoenen.

Let op: Bij wedstrijden zijn er weer aparte regels. Wedstrijden worden veelal afgewerkt met 8 of 10 OZ handschoenen!

Bandages en binnen handschoenen (wraps)

Het is de bedoeling dat een bokshandschoen lekker (strak) om je hand zit. Hou rekening met het gebruik van bandages of binnen handschoenen. Een handschoen kan, naar gelang het gebruik, ook iets ruimer worden. Zit een nieuwe handschoen bij het passen al direct te ruim, ruil deze dan om!

Bandages zijn er in diverse maten. Kleine kinderen (-8) volstaan met bandages van ± 150 cm. Tot 12 jaar is dat 250 cm. De standaardmaat voor volwassenen is 350 cm. De grootste maat is 450 cm.

Maatvoering (kick)bokshandschoenen

Materiaal van de bokshandschoenen

Bokshandschoenen kunnen van diverse materialen gemaakt worden. Kunstleer/PU of leer. De merken die wij aanbieden besteden ontzettend veel aandacht aan de materialen. Ook kunstlederen/PU-handschoenen zijn tegenwoordig van uitstekende kwaliteit. Het gaat meer om de intensiteit van uw trainen. Traint u fanatiek meerdere keren per week of gaat op voor het beste van het beste dan is de aanschaf van lederen handschoenen aan te raden. Het leer dat wij (en de merken die wij vertegenwoordigen) gebruiken is het beste leer dat er op de markt te verkrijgen is. Bij leer is er nogal wat kwaliteitsverschil!

Nog belangrijker is de vulling van de handschoen. Die bepaald de hardheid en de schokabsorptie van de handschoen. De vulling kan machinaal en handgemaakt zijn en kan opgebouwd zijn uit meerdere lagen. Er kunnen ook laagjes gel in zitten. Hoe dan ook; kies voor de sport en trainingsintensiteit die u nastreeft de handschoen die het best bij u past.

Maatvoering (kick)bokshandschoenen

Trainen op een bokszak

(Kick)bokshandschoenen moet je niet gebruiken bij de training op de bokszak! Hiervoor zijn speciale bokszakhandschoenen in de handel.

U kunt er op vertrouwen dat wij en de merken die we vertegenwoordigen alle aandacht schenken aan kwaliteit en uw veiligheid!

Reviews

Reviews
Hosting en realisatie door ICT Ready BV