Karatebanden

Karatebanden

Een leerweg naar zelfkennis én een levenswijze. Dat is hoe veel karateka’s de vechtkunst karate omschrijven. En binnen die leerweg voorzien we je bij Nihon Sport maar al te graag van dat wat niet mag ontbreken: de juiste karate banden!

Toont alle 15 resultaten

Filter

Sorteren

Wij gaan met lege handen het gevecht aan!

Wist je dat karate letterlijk lege hand betekent? Deze Japanse naam draagt deze betekenis omdat het om zelfverdediging gaat en er dus geen wapens aan te pas komen. Je komt letterlijk met lege handen. Maar het is wel zo handig om te zien wat het niveau is van jouw tegenstander. En juist dat maakt dat karate banden niet weg te denken zijn binnen deze vechtkunst.

De volgorde van karatebanden

Zoals je misschien wel weet, werkt karate met verschillende rangen. En die rangen, ook wel bekend als de gevorderdheid van een karate-kid, lees je af van de karate band die hij of zij draagt! Bij een witte band spreken we over een beginnende karateka. Vervolgens lopen de kleuren op: na wit volgt geel, gevolgd door oranje, groen, blauw en bruin. Uiteindelijk kom je bij het hoogst haalbare binnen deze Japanse vechtkunst uit: de zwarte band.

Na het behalen van de zwarte band is het nog niet klaar met de onderscheidingen! Vanaf het behalen van de zwarte band gaan karateka’s verder met het behalen van hogere dan-graden. Deze dan-graden geven alle niveaus aan binnen de verschillende Japanse vechtsporten. Daar vallen vechtsporten als judo en jiujitsu dus ook onder!

Karate banden voor jong en oud!

We prijzen ons gelukkig met een uiteenlopend aanbod bij Nihon Sport. Met karate banden voor kinderen, dames en heren voorzien we het gehele gezin! De karate banden zijn gerangschikt op de verschillende gradaties die binnen de karate sport worden gehanteerd. Van banden voor beginnende karateka’s tot de perfecte karate banden voor karate meesters: we verkopen ze allemaal!

Alleen de beste kwaliteit karate banden voor jou!

De karate banden zijn ook wel bekend onder de noemer obi, de Japanse benaming die veel wordt gebruikt. En met de obi’s uit ons aanbod wordt er tevens een onderscheid gemaakt in de dikte van de band. Voor jonge kinderen gebruiken we soepele, lichte banden. Voor doorgewinterde karateka’s bevelen we een zwaardere band aan van stevige kwaliteit. Deze blijft perfect zitten, behoudt grip en straalt klasse uit!

Ga voor de complete karate-look!

Als kenner van de martial-arts artikelen zit je bij ons niet alleen goed voor karate banden. We voorzien je namelijk in de complete karate-look! Zo vind je bij ons karatepakken van het merk Arawaza én van ons huismerk Nihon. Daarnaast zorgen we voor veiligheid met de juiste protectie, scoor je bij ons bokszakken en helpen we je op weg met accessoires en toebehoren. Kortom: bij Nihon Sport zit iedere karateka helemaal gebakken!