Traditionele Budomatten

Binnen de Benelux distribueren wij de sportmatten van het merk Agglorex. Dit doen we niet zomaar; wij zijn er van overtuigd dat we hiermee kwalitatief de beste matten verdelen. Het aanschaffen van een sportmat is een forse investering. Kies voor het jarenlange plezier van een perfecte mat in plaats van het kortstondige plezier van een wellicht iets lagere prijs!

Wij garanderen u niet alleen de allerbeste mat en service, maar we zijn er ook van overtuigd dat het het qua prijs altijd met elkaar eens worden.

De Agglorex Martial Arts Matten worden al meer dan 40 jaar vervaardigd conform de Europese judonorm EN 12503-3 en de regelgeving van de Internationale Judo Federatie. Deze matten zijn officieel gehomologeerd in functie van deze EN-norm en elk jaar opnieuw worden onze matten in opdracht van de Internationale Judo Federatie gecontroleerd en gecertificeerd.

Deze permanente controles laten ons toe onze matten in te zetten voor hun belangrijkste competities, o.a. de Olympische Spelen, diverse Europese- en Wereldkampioenschappen, Grand Slams en Grand Prix. In 2022 liggen onze matten o.a. op het WK Kata en Veteranen in Polen, de EK senioren in Bulgarije, de Afrikaanse Spelen in Kenya en de Commonwealth Games in het VK.

De aandachtspunten bij deze controles liggen op veiligheid, comfort en installatie. Onze goedgekeurde matten halen jaar na jaar op elk onderdeel de maximale waarden. Daarnaast hebben we decennia lang een traditie en expertise opgebouwd die garantie moeten zijn voor de dojo-eigenaren en de gebruikers bij de aankoop van Agglorex Martial Arts Matten.

Elk onderdeel van onze matten beantwoordt aan de kwaliteits-, veiligheids- en gezondheidsnormen die in de markt gangbaar zijn. Zo is het vinyl phtalate-vrij en is het gebruik van weekmakers in de vinyl geen onderdeel van discussie gezien iedere vinyl fabrikant dit onderdeel in zijn product heeft. Met andere woorden; alle onderdelen van de Agglorex Martial Arts Matten, zoals de vinyl, de schuimkern en de antislip zijn conform en beantwoorden aan de gestelde REACH-eisen waarbij issues als toxiciteit en gezondheid gegarandeerd uitgesloten zijn.

Het mag duidelijk zijn dat naast een correcte prijs het scoren van ippons op een veilige, hygiënische en comfortabele mat centraal staat!

Traditionele Budomatten

Agglorex Judomatten genieten een uitstekende reputatie dankzij een perfecte afwerking en een correcte maatvoering. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de beste materiaalsoorten om een langere levensduur te verzekeren.

Agglorex Judomatten worden volgens de internationale specificaties geproduceerd en verdienen nog dagelijks de erkenning van talloze budosporters.

De matten van Agglorex genieten internationale faam. Een goede selectie van de grondstoffen en geavanceerde techniek resulteren in een gelijkmatige hardheid van de budomat. De matten worden perfect afgewerkt; haakse hoeken, correcte maten en een egaal oppervlak. Daardoor kunnen Agglorex Judomatten probleemloos gelegd worden volgens ieder legpatroon. De kern bestaat uit een speciaal voor ons geproduceerd foam (100% PU-schuim) in diverse densiteiten, afgestemd op de behoefte van de budoka.

Een sterk vinyl, met of zonder rijststrodesign, wordt over de gehele oppervlakte van de mat verlijmd, en de hoeken worden gelast, zodat een mooi en degelijk geheel ontstaat.
Een zware antisliplaag in geruit latex belet ook bij intensief gebruik het verschuiven van de matten.

De mat is leverbaar in diktes 2,5, 3, 4, 5 of 6 centimeter, met of zonder antislip. In de kleuren olijfgroen, rood, blauw, appelgroen, oranje, zwart, muisgrijs, ice grey of geel. MMA-matten zijn leverbaar in zwart, grijs, rood en blauw.

AGGLOREX – Judomatten zijn als volgt leverbaar :

PERFORMANCE 210 Kg/m3
STANDARD 230 Kg/m3
OLYMPIC 280 Kg/m3
Afmetingen
ca. 2000 x 1000 mm
ca. 1500 x 1000 mm
ca. 1000 x 1000 mm

Andere maten op aanvraag mogelijk

Diktes
ca. 30 mm
ca. 40 mm
ca. 50 mm
ca. 60 mm

Andere diktes op aanvraag mogelijk

Kleuren

Vinyldoek* Katoen MMA
Grijs, Geel, Zwart, Appelgroen, Blauw, Groen,
Rood, ice grey en Oranje
Groen, Rood, Blauw, Kaki, Oranje Blauw, Grijs, Rood, Zwart

* 5 jaar garantie

Traditionele Budomatten

Kwaliteit matten

Wij willen van deze gelegenheid ook gebruik maken om u te wijzen op het feit dat er op de markt minderwaardige matten worden aangeboden, die niet voldoen aan de normen van Internationale Federaties en veiligheidsinstanties. Controleer of de matten goedgekeurd zijn door de Internationale Sport Federaties en voldoen aan de Europese Norm. De mindere kwaliteit van niet goedgekeurde matten zorgt niet alleen voor een kortere levensduur van de mat, maar kan eveneens veiligheidsrisico’s inhouden voor de gebruiker. Wij raden u dan ook aan steeds goedgekeurde matten te kopen met een lange en betrouwbare traditie, zoals Agglorex-matten.

Onze matten zijn goedgekeurd door, en worden aanbevolen door de Internationale Judo Federatie, Europese Judo Unie, Wereld Karate Federatie, Wereld Taekwondo, Internationale BJJ Federatie. Al onze matten zijn van dezelfde topkwaliteit. Wel is er onderscheid tussen de verschillende hardheden. Alle matten zijn onderworpen aan de strenge testen voor het behalen van de EN 12503-3 norm!

Checklist voor een goede Judomat:

Kwaliteit van HET vinyl:
Een zwaar vinyl staat garant voor een langere levensduur en een betere weerstand tegen kleine ongelukjes (schoenen, stokken etc.)

Kwaliteit van de antislip:
Verkruimelt hij niet? Want dan verliest hij zijn functie. Een schuivende judomat is gevaarlijk voor de judoka. Overigens: een te harde antisliplaag is evenmin stabiel. De Agglorex antislip hoeft niets meer te bewijzen; hij is al jaren het criterium voor een perfecte stabiliteit.

Kwaliteit van de verlijming van het oppervlak:
De ene lijm is de andere niet. De keuze van de lijm en de manier van verlijmen zijn essentieel om te voldoen aan de strengste duurtest die er bestaat; jarenlang intensief gebruik in talloze clubs en sportscholen.

Afwerking van de hoeken:
Perfect rechte hoeken zorgen ervoor dat u de matten naadloos in verband kunt leggen.

Uniformiteit:
Als het gewicht van de ene mat duidelijk verschilt van de andere, dan kunt u hardheids- verschillen verwachten.

Gelijke hardheid:
Zorgt voor een stabiel en veilig oppervlak. Hardheids- verschillen of overdreven veerkracht veroorzaken ongemak of zelfs blessures.

AGGLOREX heeft jarenlang het concept van de ideale tatami ontwikkeld en bijgesteld.

Kies de enige judomat die aan alle criteria voldoet.

Kies voor veiligheid, duurzaamheid en topkwaliteit!

Het afgelopen jaar heeft Nihon Sport aan tal van verenigingen, sportclubs, sportscholen, scholen en JBN-districten judomatten geleverd. Indien u zichzelf wilt overtuigen van de door ons geleverde kwaliteit dat kunt u uiteraard bellen voor referenties!

Alleen bij Nihon Sport kunt u er zeker van zijn dat u ook echt een Agglorex-mat geleverd krijgt! Wij zorgen niet alleen voor de beste kwaliteit, maar ook voor de beste prijs!

Een door u bestelde mat kan, afhankelijk van uw wensen, binnen drie weken bij u bezorgd worden!

Valmat Nage Komi

Traditionele Budomatten

Agglorex Nage Komi

Deze nieuwe trainingsmat is ideaal om werptechnieken te oefenen. De nieuwe Nage Komi mat is speciaal ontworpen om zware schokken te absorberen. Ze past perfect in uw bestaande matoppervlakte vanwege de ideale afmetingen (2000 x 1000 mm) en is aan beide zijden afgeschuind om een betere positie van de werper mogelijk te maken.

Technische specificaties

Kern : speciaal voor martial arts ontwikkelde, geagglomereerde schuimstof (100 % P.U.).
Bovenkant: sterke gladde vinyl, verlijmd over de hele bovenkant en zijkanten van de mat.
Onderkant: zware antisliplaag in geruit latex, met extra lijmrand ter versteviging.
Hoeken : thermisch gelast
Zijden : schuine zijden
Kleur : Blauw

Afmetingen

Lengte bodem : ca 2000mm
Lengte top : ca 1400mm
Breedte : ca 1000mm
Dikte bodem : ca 40mm
Dikte top : ca 80mm

Agglorex Multi-Sportsmat

De Agglorex Multi-Sportsmat is de nummer één mat voor verschillende vechtsporten zoals Taekwondo, Karate, BJJ, en voor zogenaamde fitnesssporten. Sportschoolhouders hebben het liefst een Agglorex Multi-Sportsmat omdat deze een professionele uitstraling heeft, de mat grote veiligheid biedt en geen vervelende geurtjes geeft; zelfs na jaren van intensief gebruik. Trainers houden van de schokabsorberende capaciteit, zelfs na uren van continu gebruik, en van de stevigheid die ervoor zorgt dat je snel kunt draaien en bewegen zonder risico. Clubleden zijn enthousiast over de contactvriendelijkheid, het comfort en de hoge klasse van uitstraling.

Agglofoam ondertapijt

De onbeklede kern van AGGLOREX-Judomatten, door ons “Agglofoam” genoemd, wordt veel toegepast als ondertapijt onder de normale judomatten, zodra deze moeten worden gelegd op een stenen of betonnen ondergrond. Deze foamplaten zijn in tal van diktes en hardheden verkrijgbaar.

Agglorex Muurbescherming

Muurbescherming is om veiligheidsredenen aan te bevelen zodra de judomat op minder dan 2 meter van een wand of een scherp obstakel eindigt.
AGGLOREX verhoogt uw veiligheid dankzij het super veerkrachtige en schokabsorberende AGGLOFOAM, afgewerkt met een brandveilig kunstleder of het gebruikelijke vinyl (in alle kleuren zoals die geleverd worden bij judo- en mma matten)

Standaardafmetingen :
• ca. 2000 x 1000 x 25 mm
• ca. 1500 x 1000 x 25 mm

Agglorex Multi-Sportsmat

De Agglorex Multi-Sportsmat is de nummer één mat voor verschillende vechtsporten zoals Taekwondo, Karate, BJJ, en voor zogenaamde fitnesssporten. Sportschoolhouders hebben het liefst een Agglorex Multi-Sportsmat omdat deze een professionele uitstraling heeft, de mat grote veiligheid biedt en geen vervelende geurtjes geeft; zelfs na jaren van intensief gebruik. Trainers houden van de schokabsorberende capaciteit, zelfs na uren van continu gebruik, en van de stevigheid die ervoor zorgt dat je snel kunt draaien en bewegen zonder risico. Clubleden zijn enthousiast over de contactvriendelijkheid, het comfort en de hoge klasse van uitstraling.

Agglofoam ondertapijt

De onbeklede kern van AGGLOREX-Judomatten, door ons “Agglofoam” genoemd, wordt veel toegepast als ondertapijt onder de normale judomatten, zodra deze moeten worden gelegd op een stenen of betonnen ondergrond. Deze foamplaten zijn in tal van diktes en hardheden verkrijgbaar.

Agglorex Muurbescherming

Muurbescherming is om veiligheidsredenen aan te bevelen zodra de judomat op minder dan 2 meter van een wand of een scherp obstakel eindigt.
AGGLOREX verhoogt uw veiligheid dankzij het super veerkrachtige en schokabsorberende AGGLOFOAM, afgewerkt met een brandveilig kunstleder of het gebruikelijke vinyl (in alle kleuren zoals die geleverd worden bij judo- en mma matten)

Standaardafmetingen :
• ca. 2000 x 1000 x 25 mm
• ca. 1500 x 1000 x 25 mm

Traditionele Budomatten

AGGLOREX MMA MATTEN

Traditionele Budomatten

Traditie van kwaliteit

AGGLOREX startte ± 30 jaar geleden de produktie van matten voor Martial Arts. Altijd lag de focus hierbij op kwalitatief hoogwaardige produkten die door de beoefenaars van de diverse gevechtsportdisciplines zeer gewaardeerd werden. AGGLOREX staat hierdoor inmiddels internationaal in de gehele wereld van martial arts bekend als dé referentie als het gaat over wedstrijdmatten van topniveau. Met name in de Verenigde Staten was AGGLOREX in de jaren ’80 de toonaangevende pionier met tatamis voor judo, aikido, jiu-jitsu, grappling en andere martial arts soorten. Vanaf die tijd vonden jaarlijks vele containers hun weg overzee.

Aan de wieg van de MMA-sport

Het is geen toeval dat uitgerekend in de Verenigde Staten een relatief nieuwe gevechtsdiscipline tot volle wasdom kwam: MMA oftewel Mixed Martial Arts. Door de snel stijgende populariteit van deze nieuwe gevechtsport kwam er ook een behoefte aan een speciaal op de behoeften van de MMA-vechters afgestemde sportvloer. AGGLOREX als specialist voor hoogwaardige sportvloerondergrond ontwikkelde desgevraagd een echte MMA-mat. Deze mat is heden ten dage voor vele MMA-sporters een garantie voor een waar kampioenengevecht op een veilige, comfortabele en betrouwbare mat!

Traditionele Budomatten

Tevreden (MMA-)matkopers

Net zo belangrijk als tevreden MMA-matgebuikers zijn tevreden MMA-matkópers.
Het matoppervlak is glad waardoor het gemakkelijk gereinigd kan worden. De AGGLOREX MMA-Matten onderscheiden zich ook van andere matten doordat ze erg duurzaam zijn: naar schatting is de levensduur van een AGGLOREX MMA-mat, in functie van de intensiteit van gebruik, gemiddeld ± 15 jaar!
Middels inzet van de best beschikbare materialen en een uiterst modern machinepark kan een gegarandeerd topproduct aangeboden worden. Dit maakt de aanschaf van een AGGLOREX MMA-mat tot een zeer goede investering die gemakkelijk wordt terugverdiend!

Traditionele Budomatten

De AGGLOREX MMA matten beantwoorden aan de hoogste eisen op vlak van materiaalspecificaties en kwaliteitscontrole :

 • Interieur uit 100% AGGLOFOAM als garantie voor een:
  • Ideale schokabsorptie bij impact
  • Egale hardheid over de gehele mat
  • Aangenaam ligcomfort tijdens grappling en worstelen
 • Bovenzijde en zijkanten zijn voorzien van een solide vinyldoek:
  • Ter bescherming tegen brandwonden
  • Glad oppervlak, maar slipvrij
  • Aangenaam huidcontact
  • Hygiënisch en makkelijk in onderhoud
  • De hoeken zijn gelast
 • De toleranties op de maatvoering zijn de kleinste beschikbaar op de markt:
  • Perfecte plaatsing, zelfs in de grootste ruimten
 • De antislip op de onderzijde is speciaal ontworpen ter verhoging van de stabiliteit:
  • Volledig verlijmd op de bodem van de Agglofoam
  • Ideale vloer in zowel trainingcentra als octagons
Afmetingen
ca. 2000 x 1000 mm
ca. 1500 x 1000 mm
ca. 1000 x 1000 mm

Andere afmetingen op aanvraag mogelijk.

Dikte
ca. 30 mm
ca. 40 mm
ca. 50 mm
ca. 60 mm

Andere diktes op aanvraag mogelijk.

Kleuren
blauw, grijs, rood, zwart

Mattenreiniging

Het advies van Agglorex:

Traditionele Budomatten
Traditionele Budomatten
Traditionele Budomatten

Hoe de mat te gebruiken:

Traditionele Budomatten
Traditionele Budomatten

Mogelijke kleurcombinaties:

Traditionele Budomatten
Traditionele Budomatten
Traditionele Budomatten
Traditionele Budomatten

De brochures van Agglorex

Uiteraard kunt u deze brochures in het originele formaat ook bij ons opvragen: contact@nihonsport.nl.

Traditionele matten:

Traditionele Budomatten
Traditionele Budomatten

MMA Matten:

Traditionele Budomatten

Heeft u interesse in een van onze sportmatten neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contacteer ons: contact@nihonsport.nl

HET GROOTSTE ASSORTIMENT SPORTMATTEN

Nihon Sport biedt niet alleen de allerbeste sportmatten aan. We bieden u ok het breedste assortiment. Ook voor de traditionele matten bieden wij een uitgebreid assortiment alternatieven. Ook hierbij staat kwaliteit altijd voorop en zijn we niet bereid daar, op welke wijze dan ook, concessies te doen.

Nieuw op de markt zijn de “Lichtgewicht”-sportmatten

Traditionele Budomatten
Traditionele Budomatten

Deze matten zijn optisch gelijk aan de traditionele mat maar hebben een andere vulling die bestaat uit PE (Polyethyleen) of een combinatie van PE en geagglomoreerde foam (PU). Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Praktisch indien u uw matten vaak moet leggen en opruimen.

Bekijk tevens onze mogelijkheden voor:

Vouwmatten

Puzzelmatten

Rolmatten

Uw matten bedrukken met logo’s of teksten

Wij hebben de mogelijkheid uw mat(ten) te bedrukken met fullcolor logo’s, foto’s of teksten. Als u de juiste bestanden (vector) aanlevert dan is vrijwel alles mogelijk. Uw logo op 1 mat of verdeeld over meerdere matten. Laat ons weten wat u wenst en wij komen met een passende offerte.

ROLMATTEN

Rolmatten worden erg populair omdat ze licht en praktsich zijn en omdat ze vrijwel geen naden meer hebben. De matten worden velvuldig gebruikt in de USA, maar ook in Europe wordt de vraag steeds groter.

Een rolmat heeft een breedte die varieert van 1,50 – 1,80 meter en de rollen kunnen in vrijwel alle lengtes geproduceerd worden. De rollen op zich worden met tape of klittenband aan elkaar gemaakt.

Na gebruik kan de mat in zijn geheel of per rol opgerold en opgeruimd worden.

Traditionele Budomatten

Middels klittenband kunnen de rollen aan elkaar bevestigd worden

Traditionele Budomatten

Sterke klittenband

Traditionele Budomatten
Traditionele Budomatten

De diverse kleuren die leverbaar zijn

Traditionele Budomatten

De rolmat; licht en practisch

Reviews

Reviews
Hosting en realisatie door ICT Ready BV