Nihon Sport; de mattenspecialist!

 

De sportmattenspecialist!

judomatten

De oranje matten bij het WK Judo 2009 was een idee van Nihon Sport

Matten, matten en nog eens matten! Nihon Sport wil niet zo maar ’n mat leveren ze willen de beste mat leveren die het beste past bij de activiteiten van de klant. Gedurende de maanden juli en augustus extra aandacht voor sportmatten. Over de prijs worden we het gegarandeerd eens!

Daarom heeft Nihon Sport meerdere matten in zijn assortiment en werkt het met diverse fabrikanten nauw samen!

Ruwweg kun je zeggen dat er vier typen mat zijn;

Traditionele matten

Puzzelmatten

Vouwmatten

• Rolmatten

judomat

TRADITIONELE MATTEN:

Wereldwijd zijn er niet zo veel bedrijven die (goede) traditionele judomatten kunnen maken. Toen wij 13 jaar terug begonnen met ons groothandel hebben we ze vrijwel allemaal bezocht en hebben we exclusieve afspraken gemaakt met de, in onze ogen, beste fabrikant. Een goede mat dient te voldoen aan een aantal voorwaarden. Vergelijk HIER hoe je de diverse matten met elkaar kunt vergelijken. Een bij aankoop iets duurdere mat van een topmerk betaald zich altijd terug met een langere levensduur.

Traditionele matten heb je in diverse formaten, hardheden en diktes.

judomat

Naast de gebruikelijke hardheden (180 kg/m3, 230 kg/m3 en 280 kg/m3) hebben we een nieuwe hardheid geïntroduceerd. Deze nieuwe mat, onder de naam ‘Performance’, heeft een hardheid van 210 kg/m3. Deze mat zal op termijn de plaats innemen van de junior-mat (180 kg/m3).

De voordelen van de Performance mat:

• Goedkoper dan de Standaard (230 kg/m3) en Olympic (280 kg/m3) matten

• 15% lichter dan de Standaard mat. Gemakkelijker en sneller leggen.

• Ook de Performance is getest conform de Europese Norm (EN 12503-04) en is goedgekeurd. De mat is ook I.J.F. approved. Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid zijn gegarandeerd.

• De mat is iets zachter dan de Standaard mat. Valt prettiger en goed schokabsorberend.

De “Junior’ hardheid is per 1 januari 2013 uit het assortiment genomen.

judomat

We hebben niet alleen de traditionele matten in het assortiment bekleed met het traditionele ‘judovinyl’ (geribbeld vinyl met rijstrstrodesing).

We hebben een groot deel van de matten ook met speciaal MMA vinyl dat uitermate geschikt is voor sporten zoals MMA, grappling, shooto etcetera. De mat biedt geen weerstand en is daardoor praktischer. Ook is de mat makkelijker te reinigen. De mat blijft ook geschikt voor judo, karate, taekwondo e.d.

Wij leveren gegarandeerd de matten van Agglorex; ’s wereld beste traditionele budosportmat. Mocht u, als klant, toch de voorkeur geven aan een andere traditionele mat, dan kan dat. Soms iets goedkoper maar meestal kwalitatief minder.

PUZZELMATTEN

puzzelmatten

De Amsterdam Arena met 1500 m2 puzzelmatten

Als het om puzzelmatten gaat dan is er ontzettend veel ‘rommel’ op de markt! Ook bij de puzzelmatten hebben we gekozen voor kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid en zijn we de exclusieve Benelux distributeur geworden van de enige puzzelmat die voldoet aan de Europese Norm! Ook deze mat staat garant voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid!

Onze matten worden niet in China geproduceerd maar in Europa. Onze puzzelmatten zijn gemaakt van PE (Polyethyleen). Hierdoor hebben de matten een betere densiteit/schok absorptie en hebben ze een langere levensduur. Geen afgebroken zwaluwstaarten, geen kinderen die stukje uit de mat pulken, geen mat dit snel beschadigd en geen mat die onder invloed van weer, temperatuur en vochtigheid overmatig krimpt en van hardheid wisselt.

puzzelmatten

Betere puzzelmatten vind u gegarandeerd niet.

Wij kunnen ons voorstellen dat het hogere prijskaartje een barrière vorm voor de aanschaf van de mat. Vind u de prijs belangrijk dan kunnen we een aantal Chinese puzzelmatten leveren. Dit zijn de betere die we op de markt kunnen vinden en die een acceptabele prijs/kwaliteitsratio hebben.

Puzzelmatten zijn tweezijdig te gebruiken, makkelijk hanteerbaar, de helft lichter dan een traditionele mat en vormen, nadat ze gelegd zijn, een groot geheel. Licht daardoor stabiel en verschuift vrijwel niet. Ook is de puzzelmat van PE relatief makkelijk zuiver te maken.

Puzzelmatten zijn er in diverse diktes van 1 tot en met 5 cm.

puzzelmat


VOUWMATTEN

Sportscholen, verenigingen en instellingen die hun mat wekelijks moeten leggen en opruimen bij iedere training hadden voorheen maar 1 keuze. Of de zwaardere traditionele mat of de lichtere puzzelmat.

Samen met onze producent hebben we een geheel nieuwe mat ontwikkeld; de vouwmat.

vouwmat

Op zich bestonden er in het verleden al vouwmatten. Deze waren veelal veel te zwaar of waren van een twijfelachtige kwaliteit. Na veel en lang testen in de praktijk introduceren wij de nieuwste generatie vouwmatten welke wij exclusief in de Benelux distribueren.

Lees HIER alles over de nieuwste vouwmat!

Deze mat is er in een PE en PVC-versie. De PVC-versie is optisch gelijk aan een traditionele mat.

De vouwmat wordt aaneen gelegd middels velcro (klittenband) die zorgt voor een sterke hechting. Een praktischere mat kunt u bijna niet vinden. Handzaam en ontzettend snel te leggen!

vouwmatvouwmat

ROLMAT

De in Europa relatief minst bekende sportmat is de zogenaamde rolmat. Ook deze distribueren wij exclusief in de Benelux. En ook deze mat is relatief veel lichter dan de traditionele mat en kan makkelijk gelegd worden. Indien je een mat wenst met vrijwel geen naden dan is de rolmat een uitstekend alternatief.

Sinds de fabriek een speciale velcro-applicatie ontwikkeld heeft is de mat ook goed te gebruiken voor iedereen die de mat bij iedere training moet leggen en opruimen.

De mat wordt geleverd met traditioneel judovinyl of met speciaal MMA vinyl.

Deze mat is er ook in de bijzonder populaire ‘thuisversie’; de zogenaamde ‘Thuismat’. Deze mat is 1,5 x 3 meter en is ideaal voor iedere vechtsporter die thuis in de huiskamer, op zonder of in de garage wil trainen. Je rolt hem op en bergt de mat eenvoudig op.

Kijk bij een sportmat niet alleen naar de prijs maar vergelijk de matten ook op zijn kwaliteit. Misschien is dat wel het allerbelangrijkste criterium. Investeer in een mat en laat je sporters trainen op matten die garant staan voor veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit!

Nihon Sport is graag uw betrouwbare partner als het om matten gaat.

logo op judomat

Informeer ook naar de mogelijkheid om uw sportmat te bedrukken met uw logo(‘s).

Wij hebben ook een uitgebreid assortiment mattenwagens en valmatten. Niet al deze producten staan op onze site!

En kijk HIER hoe je een traditionele mat goed en hygiënisch kunt reinigen.

MMA matten

MMA MATTEN

Hoewel veel MMA scholen nu (nog) werken met een traditionele judomat bestaat er ook een speciale MMA mat!

Aan de wieg van de MMA-sport

Het is geen toeval dat uitgerekend in de Verenigde Staten een relatief nieuwe gevechtsdiscipline tot volle wasdom kwam: MMA oftewel Mixed Martial Arts. Door de snel stijgende populariteit van deze nieuwe gevechtsport kwam er ook een behoefte aan een speciaal op de behoeften van de MMA-vechters afgestemde sportvloer. AGGLOREX als specialist voor hoogwaardige sportvloerondergrond ontwikkelde desgevraagd een echte MMA-mat. Deze mat is heden ten dage voor vele MMA-sporters een garantie voor een waar kampioenengevecht op een veilige, comfortabele en betrouwbare mat!

Tevreden MMA-matgebruikers

Bij MMA telt maar één ding : wie is de beste ? Om daar achter te komen is het nodig dat in de aanloop naar het ultieme gevecht niets aan het toeval wordt overgelaten. Dit betekent dat de MMA-beoefenaars zich op de best mogelijke manier voorbereiden op de zware gevechten. Belangrijk is dat er kan worden beschikt over een mat die door de vechters wordt gewaardeerd. Een matoppervlak dat zorgt voor aangenaam huidcontact waardoor blessures vermeden kunnen worden is daarbij essentieel. Tevens verwacht de ware MMA-kampioen te kunnen bewegen op een ondergrond die overal even elastisch is waardoor ieder contact met de bodem de verwachte landing oplevert, niet te hard en niet te zacht. De AGGLOREX MMA-mat is op al deze aspecten intensief getest!

agglorex MMA mat

Tevreden MMA-matkopers

Net zo belangrijk als tevreden MMA-matgebuikers zijn tevreden MMA-matkópers.
Het matoppervlak is glad waardoor het gemakkelijk gereinigd kan worden. De AGGLOREX MMA-Matten onderscheiden zich ook van andere matten doordat ze erg duurzaam zijn: naar schatting is de levensduur van een AGGLOREX MMA-mat, in functie van de intensiteit van gebruik, gemiddeld ± 15 jaar!
Middels inzet van de best beschikbare materialen en een uiterst modern machinepark kan een gegarandeerd topproduct aangeboden worden. Dit maakt de aanschaf van een AGGLOREX MMA-mat tot een zeer goede investering die gemakkelijk wordt terugverdiend!

VOOR VERDERE INFORMATIE OF VOOR VRIJBLIJVENDE OFFERTES: contact@nihonsport.nl

Terug naar berichten